Időutazás a magyar rock végtelenjébe...

A mai világban sok mindenből nem lehet megélni, ilyen a zene és ilyen az újságírás is. Ennek ellenére akkor is segíteni kell az újságírónak a zenészt, ha ezért "csak" barátság, szeretet a fizetség. Mert lehet így is!

A zene mindegy kié...

2010 óta dolgozom a Passzio.hu rockzenei újságnál, mint szerkesztő, újságíró, rovatvezető

Az elmúlt tizenegy évben több mint 1000 cikkem, interjúm jelent meg, amiért hálás vagyok, de számos írásomat közölték más nyomtatott és internetes médiában is. Készítettem sorozatokat - Utazás a Magyarrock földjén, Hangulatfokozó, Ismeretlen legendák, Cikipédia, Pulzus, stb, interjú sorozatokat, koncertbeszámolókat és beharangozókat is. Ezeket a cikkeket igyekszem ezen az oldalon is megmutatni.

2014-től 2016-ig, egy nyúlfarknyi időre szerkesztője, műsorvezetője lehettem az itthon igen rövid életutat járt Vintage TV-nél, ezidő alatt elkészült 23 interjúműsor. Vendégeink voltak többek között: Vikidál Gyula, Schuster Lóránt, Takáts Tamás, Sipos Péter, Szolnoki Péter, Zalatnay Sarolta, Csepregi Éva, Keresztes Ildikó, és még sokan mások. Készítettünk egy négy részes dokumentumfilmet a Petőfi Csarnok utolsó két napjáról, valamint készült egy Karthago akusztikus koncertfelvétel a Magyarrock Hírességek Csarnokában.

Dalszövegíróként 1982 óta tevékenykedek, hiszen már 18 évesen saját együtteseimnek (rock, blues, punk, új hullám) én írtam a szövegeit. Hosszú szünet következett, majd elkészült az első teljes album, ami egy művészeti társulás terméke volt, ez pedig a GLM produkció. T. Lukács Ágnes festményeire, grafikarcaira készült verseimet Géczi Erika formálta dallá. Egy elit fővárosi futballklub felkérésére elkészült Kalapács József hangjával a Kispest induló. Ezután következett egy fiatal metál zenekar, az Invader, majd az ország egyik legerősebb hangú énekesnője, Tóth Reni lemeze. A COVID előtti években pedig a GT Projekt és a Pannonikum együttesek lemezeire írtam több dalszöveget is.

2014 óta a Rockmúzeum alapító tagja vagyok, és mint egyik alapító, lehetőségeimhez mérten önkéntesként segítem Európa egyik legnagyobb Rockmúzeumának, a budapesti Magyarrock Hírességek Csarnoka munkáját.

Idő közben, 2016-ban elkészült első könyvem, az Utazás a Magyar Rock történelemkönyvében Papp Gyulával, mely könyv Papp Gyula életrajzi kötete, közel 3 év közös munkájának gyümölcse. A könyv elkíséri az olvasót a billentyűvirtuóz születésétől, napjainkig nagyon sok izgalmas és mulatságos történet közepette, miközben megismerheti az élvonalbeli zenészvilág eddig titkos életét.

Következő általam írt könyv címe; A Jankai 2017-ben került napvilágra. Jankai Béla életrajzi könyve szintén nagyon aprólékos munkával készült. Érdekessége, hogy ő nem csak a zenészvilág érdekességeiről mesél, hanem a médiában szerzett tapasztalatairól, repülőútjairól, és Amerika érdekes világáról is.

2019 tavaszán pedig VÉN CSAVARGÓ címmel Mr Basaryról készült könyvem került az üzletekbe. Érdekes rockzenei történetek a '70-es évektől napjainkig.

2019. augusztusában indítottam ezt a blogot önálló rock magazinként, ami a Színfalak- mögött (backstage) címet viseli. 2020 végétől a témát kibővítettem más művészeti irányba is. 

Jelenleg készül egy dokumentumfilm az 1966-os első Táncdalfesztiválról és remélhetőleg ezt követi a Pusztavacsi 1984-es történet. 

Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni, hogy 2 év alatt közel 600.000 olvasó kísérte írásaimat. Őszintén köszönöm...

Minden történet maga az élet és mindegyik élet a mélypontról és a sikerről szól, mert ilyenek vagyunk, mi emberek. Itt nincs középút...